måndag 28 februari 2011

Var var du ?

För 25 år sedan var jag på en kursgård strax söder om Stockholm i Röda Korsets regi och vi hade precis vaknat på förmiddagen efter att ha sovit sista natten i matsalen på sovsäckar framför den öppna brasan när en förälder dök upp för att hämta sin dotter och berättade att Olof Palme var skjuten...

- minns du var du var ?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jodå, jag kom hem från en danskväll på stan och skulle lyssna på musik på radion (de spelade musik på natten på den tiden, när ingen jobbade på radion, detta var innan alla musikkanaler). Men det ända som spelades var trist sorglig klassisk musik... sedan bröt de för nyheter och jag fick veta.

Allt mellan Himmel och Potatisåker sa...

Jag var tretton bast och blev skitsur för att de inte skulle sända Razzel på TV på kvällen för att det var landssorg...

Fia Fit sa...

Ja. Jag var 11 år och min kusin sov över. Vi låg och sov när telefonen ringde tidigt. Pappa var svarade och på det sättet fick vi veta att Olof Palme var skjuten. Får fortfarande gåshud när jag tänker på det!

Anonym sa...

För 25 år sedan var jag 5 år gammal och kommer inte ihåg mycket!!!

Madlar sa...

Hade flyttat svärmor från villa till lägenhet o låg sovandes på luftmadrass när vi väcktes tidigt på morgonen av svärmor. Det var svårt att fatta vad hon pratade om o trots att jag aldrig hade varit särskilt förtjust i politikern Palme blev jag väldigt berörd att detta hade kunnat ske. Rubbade den skyddade verkstad som vi växt upp i.