torsdag 16 september 2010

Andra saker som alltid är trasiga...

I vårt halvt strömlösa kök har vi även en svart Miele micro från förra årtusendet,
jo då det är sant,
1990 tror vi den sattes in och det var ju förra årtusendet...

Iallafall är det inte teknik när den är som bäst,
alls,
den micrar visserligen mycket bra,
men man ska ha tur om man överhuvudtaget får upp dörren så man kan få in maten/drycken som ska värmas,
man får liksom fokusera ALL sin inre (och yttre?) ilska,
och sedan drämma till på öppnaknappen med full kraft,
men se för guds skull inte till att missa bara för resten av micron är vääääldigt hård

Sen var produktutvecklingsavdelningen på Miele inte helt genomtänkt på det glada 90-talet...
För att micron ska starta måste man göra följande:
1.) Se till att du får upp dörren med den mängd våld du anser nödvändigt
2.) Stäng dörren och tryck på knappen som betyder att du vill micra något
- jo, det finns en sån knapp, fråga mig inte varför den finns eller vad de andra funktionerna denna maskin har är - ok?
3.) sedan är det dags att mata in tiden man vill att maten ska processas
4.) därefter måste du trycka på knappen som aktiverar snurrfunktionen, så att glasplattan rör sig - för snurra, det var tydligen inget man tog för givet skulle hända på 90-talet
5.) sen trycker du på start
6.) När allt är klart får du bruka massivt våld för att få upp dörren igen så du kan få ut maten innan den kallnar

Efter ett par månaders "tough love" gick en dag lampan inne i maskinen sönder, tror inte glödlampan var helt förtjust i smockorna vi utdelade flera gånger dagligen,
så nu ser man inte ett jota eftersom den har tonat glas i dörren, och vet således inte om man glömt trycka på snurraknappen, om man inte trycker näsan mot dörren - och det känns inte helt hälsosamt att göra med en micro från -90.
* Hilfe *

I princip kan man säga att vi i vårt kök har en svart medelstor tysk antik digital klocka.

// tack Ketchup-Karin för inspirationen //

1 kommentar:

Ketchupmamman sa...

Ah, de tyska kvalitetsklockorna!