måndag 30 april 2012

Valborgsmiddag

Inspirerad av Ting,
fast något mer positiv i sinnelaget,
tog jag (äntligen) tag i färskpastaplattorna som legat i kylen i 100 år,
okej inte hundra år men typ,
dock skippade jag rulladerna,
gjorde min egen lasagne a'la Kaisa Warg,
typ du tager vad du haver,

Vi havde:
färskpasta i form av lasagneplattor,
grädde,
creme fraiche
svamp
ett par överblivna stekta bitar oxfilé
ost
oregano
krossade tomater med basilikasmak
stekte svampen
blandade i grädde och creme fraiche och lite oregano
tärnade köttet och la i,
lät det puttra en stund tills det tjocknade lite,
varvade lasagneplattor
oxfilétröran,
tomatsås och ett par nypor ost
skjuts in i ugnen på typ 190 C tills det fått färg

Har kokat lite sparris,
och nu återstår bara att äta,
har en känsla av att magen kommer att stå i fyra hörn när det är klart och att det inte kommer att finnas några rester...

3 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Ohhh vad gott!!
Trevlig Valborg!

Singelmamman sa...

Tack för tipset! Det får bli sammalika här imorgon eller på onsdag. Jag utgår från att det var gott. Och sparristid är det ju nu. Fräst sparris med parmesanskivor på är så himmelskt gott.

Ting sa...

Mina blev skitgoda, till slut! :)