torsdag 10 juni 2010

Projektet som fick det att rinna över...

Jo,
Så här var det,

För ett par veckor sedan beställde jag hem ett projekt. Ett sånt där kit för att göra vår otroligt stora och fula soptunna lite snyggare. Det har legat ihoprullat på hatthyllan sedan dess, men igår eftermiddags bestämde jag mig för att nu skulle det ske. Soptunnan skulle "hottas".

Givetvis bestämmer jag mig för detta en dag när mannen är på möte hela kvällen, men eftersom Kvartetten (våra 4 barn) verkar vara på gott humör har jag gott hopp om att lyckas iallafall.

Jo men tjena...

Samtidigt som jag öppnar förpackningen verkar jag drabbas av akut "karl-som-bygger-IKEA-möbler-syndrom" eftersom min förmåga att läsa beskrivningar upphör, med omedelbar verkan. Detta medför att jag upprepade gånger sätter fel plastark på fel sida (jo, det är tydligen olika bitar som ska på olika sidor av tunnan) men upptäcker inte detta förrän jag skurit flertalet små passbitar ut folien...

Suck...

Sen att de glömt tydliggöra att man måste vara en bläckfisk för att ha en sportslig chans att klara av att pilla, dra, böja, justera och svepa luftbubblor i de högst sammarbetsovilliga foliearken är inte någon höjdare att upptäcka halvvägs in i arbetet.

Anyway - samtidigt som jag brottas med 4 ark högst ovillig Klematis har Kvartetten väldigt kul. Det tvättas små utemöbler i plast och kastas vatten till både höger och vänster (och till viss grad på varandra), men vad jag INTE reflekterar över är att vattnet aldrig verkar ta slut...

Såhär i efterhand, note to self: INTE BRA !

ALLS !

Efter ett tag tar jag en liten paus för att minsta barnet är tokblöt och behöver nya kläder. Går in i hallen och... möts av en FLOD av vatten från badrummet över parketten ut mot hallen...

Vattnet barnen använder tar inte slut eftersom det springs skytteltrafik med diverse byttor genom huset. Skvalp, skvalp, skvätt, skvätt... barfota med lite nyklippt gräs under fötterna - ja, ni fattar hur det ser ut va' ?!?

Gissa hur snabbt man kan få in 4 barn i en dusch, sopa up gräs, svabba golv, torka torka torka golv för att ekparketten från -64 inte ska förstöras ?

Och lördagsgodiset hängde väääldigt löst där ett ögonblick...

Men en stund senare när Kvartetten satt i soffan nyduschade, mätta, trötta och klädda i pyjamas redo att hoppa i säng var allt förlåtet, såklart.

Själv ska jag passa på att njuta av min fina "blomtunna" nu i sommar för högst troligt, med tanke på att inget är fastsatt enligt instruktion, kommer den att skala sig själv som en rosa banan redan vid första frostnatten i höst...


3 kommentarer:

Huskatt sa...

hahaha, lite typiskt det där, att de små liven ska hitta på något mindre lyckat när man är lite upptagen.
Och..jag tycker tunnan blev snygg!

Nica sa...

Hehe - ja, det innebär ju att du nu kommer att le varje gång du får syn på sopor... eller kanske snarare gråta? :)
Pimpad är den i alla fall - och kan man göra nåt snyggare, så ska man! :)

Helena m. 4 sa...

Ja - jag är faktiskt riktigt nöjd och kommer att bli lite ledsen om den "skalar sig" i höst/vinter...